طريقة عمل الفراخ المشوية في الفرن
تقطع الفرخه علي اربع ارباع وتتبل
التتبيلة:
بصله كبيرة مفريه+2طماطم مبشورة بمبشره البصل+عدد عصير 2 ليمون+رشه زعتر حوالي معلقتين كبار قليل من الملح
الطريقة
تتبل الفراخ بالتتبيله السابقه وتوضع علي ظهرها في الفرن وتسقي بالميه حبه بحبه وتتغطي بورق فويل
بعد ما تستوي وشها الاولاني تقلب علي الوش التاني وتكمل تسويتها ثم يفتح الشوايه لتحمير وش الفراخ
من الممكن اضافه شرايح بطاطس بيضاء علي ارضيه الصينيه او قليل من البسله والجزر
تقدم مع ارز ابيض +سلطه خضرا او سلطه طحينا+او تبوله لبناني
الزعتر في الفرن بيدي ريحه جميله جدااا لو مش بتحبوا البطاطس في ارضيه الصينيه ممكن تحمري بطاطس عاديه معاها...
.ملحوظه:
الصوص بتاعها حلو جدا البصل والطمطاطم والزعتر مع مزازة الليمون بيدي طعم رائع
مواضيع اخرى
http://forum.stop55.com/166427.html
http://forum.stop55.com/173502.html
http://forum.stop55.com/150752.html
http://forum.stop55.com/149707.html
http://forum.stop55.com/149875.html
تتبيلة الفراخ المشويه والشيش طاووق........تجنن وسهله جداااااااااا....اممممم انا جوعت
أولا لازم تعملى التتبيله دى قبل الاكل بيوم عشان تاخد حقها فى التتبيل
الطريقه: 1- ضعى الفراخ فى طبق عميق
2- ضعى عليها الزبادى ، لمون ، ملح ، ثوم ، زعتر ، زيت
3- سيبيها فى التلاجه طول الليل
الطبخ :
ضعيها فى شواية البوتاجاز
او الميكروويف
أو لو كانت شيش طاووق (مكعبات فراخ مخليه) ضعيها
فى اسياخ خشبيه على طاسه تيفال بدون ماتدهنيها اى زيوت
ودوقى بقا وشمى احلى ريحة فراخ
مواضيع اخرى
http://forum.stop55.com/166427.html
http://forum.stop55.com/173502.html
http://forum.stop55.com/150752.html
http://forum.stop55.com/149707.html
http://forum.stop55.com/149875.html
طريقه اخرى للفراخ المشويه بالخضار
المتطلبات بدون مقادير
دجاجة كاملة مغسولة و منظفة بالخل و الملح و الطحين عشان الزفرة ..بصلة كبيرة مفرومة و مخلوط معها بهارات متل الحبهان و الكركم و فلفل اسود و بهارات الدجاج..تقريبا راس ثوم و اكتر مدقوق و ايضا مخلوط معه البهارات..خضار مشكلة متل ذرة حبيبات و بيبي كورن(عرانيس ذرة صغيرة) و بازيلاء و جزر و بطاطا مقطعين و مشروم..حبة بندورة مفرومة و ممكن صويا صوص و ملح طبعا و كيس الشوي الخاص بالفرن حجم كبير
الطريقة:
قومي بعمل فتحات بالدجاجة بواسطة السكين(فتحات او شقوق كبيرة)و رشي عليها الهيل و فلفل اسود و قرفة و كركم و بهار مشكل و ملح و قليل من الصويا صوص و افركيه الجاجة بهم جيدا من الداخل و الخارج و بالفتحات هكذا
احشي الشقوق بالثوم و حاولي تفركي الدجاجة بخلطة الثوم انت و بتحشيها هكذا
عند الصدر
و عند اللافخاد و الاوراك
و احشيها من الداخل بالبصل المفروم و المفروك بالبهارات
قلبي الخضار مع بعض و ضعي عليها القليل من الملح و الفلفل الاسود
ضعي القليل من الخضار داخل كيس الشوي
ضعي الدجاجة على الخضار و وزعي باقي الخضار حولها
اغلقي الكيس جيدا و اعملي فتحة صغيرة بالكيس
و ادخليها الفرن لمدة ساعة و نص تقريبا الى ان تستوي و بعدها حمري الوجه ممكن اضافة القليل من الصويا صوي لتعطي لون و قدميها..
تقطع و توزع مع الخضار...و لا تنسو السلطة
وبالهنا والشفا
الطبخ العربي والعالمي
منتديات الطبخ
مواضيع اخرى
http://forum.stop55.com/166427.html
http://forum.stop55.com/173502.html
http://forum.stop55.com/150752.html
http://forum.stop55.com/149707.html
http://forum.stop55.com/149875.html
تقطع الفرخه علي اربع ارباع وتتبل
التتبيلة:
بصله كبيرة مفريه+2طماطم مبشورة بمبشره البصل+عدد عصير 2 ليمون+رشه زعتر حوالي معلقتين كبار قليل من الملح
الطريقة
تتبل الفراخ بالتتبيله السابقه وتوضع علي ظهرها في الفرن وتسقي بالميه حبه بحبه وتتغطي بورق فويل
بعد ما تستوي وشها الاولاني تقلب علي الوش التاني وتكمل تسويتها ثم يفتح الشوايه لتحمير وش الفراخ
من الممكن اضافه شرايح بطاطس بيضاء علي ارضيه الصينيه او قليل من البسله والجزر
تقدم مع ارز ابيض +سلطه خضرا او سلطه طحينا+او تبوله لبناني
الزعتر في الفرن بيدي ريحه جميله جدااا لو مش بتحبوا البطاطس في ارضيه الصينيه ممكن تحمري بطاطس عاديه معاها...
.ملحوظه:
الصوص بتاعها حلو جدا البصل والطمطاطم والزعتر مع مزازة الليمون بيدي طعم رائع
مواضيع اخرى
http://forum.stop55.com/166427.html
http://forum.stop55.com/173502.html
http://forum.stop55.com/150752.html
http://forum.stop55.com/149707.html
http://forum.stop55.com/149875.html
تتبيلة الفراخ المشويه والشيش طاووق........تجنن وسهله جداااااااااا....اممممم انا جوعت
أولا لازم تعملى التتبيله دى قبل الاكل بيوم عشان تاخد حقها فى التتبيل
الطريقه: 1- ضعى الفراخ فى طبق عميق
2- ضعى عليها الزبادى ، لمون ، ملح ، ثوم ، زعتر ، زيت
3- سيبيها فى التلاجه طول الليل
الطبخ :
ضعيها فى شواية البوتاجاز
او الميكروويف
أو لو كانت شيش طاووق (مكعبات فراخ مخليه) ضعيها
فى اسياخ خشبيه على طاسه تيفال بدون ماتدهنيها اى زيوت
ودوقى بقا وشمى احلى ريحة فراخ
مواضيع اخرى
http://forum.stop55.com/166427.html
http://forum.stop55.com/173502.html
http://forum.stop55.com/150752.html
http://forum.stop55.com/149707.html
http://forum.stop55.com/149875.html
طريقه اخرى للفراخ المشويه بالخضار
المتطلبات بدون مقادير
دجاجة كاملة مغسولة و منظفة بالخل و الملح و الطحين عشان الزفرة ..بصلة كبيرة مفرومة و مخلوط معها بهارات متل الحبهان و الكركم و فلفل اسود و بهارات الدجاج..تقريبا راس ثوم و اكتر مدقوق و ايضا مخلوط معه البهارات..خضار مشكلة متل ذرة حبيبات و بيبي كورن(عرانيس ذرة صغيرة) و بازيلاء و جزر و بطاطا مقطعين و مشروم..حبة بندورة مفرومة و ممكن صويا صوص و ملح طبعا و كيس الشوي الخاص بالفرن حجم كبير
الطريقة:
قومي بعمل فتحات بالدجاجة بواسطة السكين(فتحات او شقوق كبيرة)و رشي عليها الهيل و فلفل اسود و قرفة و كركم و بهار مشكل و ملح و قليل من الصويا صوص و افركيه الجاجة بهم جيدا من الداخل و الخارج و بالفتحات هكذا
احشي الشقوق بالثوم و حاولي تفركي الدجاجة بخلطة الثوم انت و بتحشيها هكذا
عند الصدر
و عند اللافخاد و الاوراك
و احشيها من الداخل بالبصل المفروم و المفروك بالبهارات
قلبي الخضار مع بعض و ضعي عليها القليل من الملح و الفلفل الاسود
ضعي القليل من الخضار داخل كيس الشوي
ضعي الدجاجة على الخضار و وزعي باقي الخضار حولها
اغلقي الكيس جيدا و اعملي فتحة صغيرة بالكيس
و ادخليها الفرن لمدة ساعة و نص تقريبا الى ان تستوي و بعدها حمري الوجه ممكن اضافة القليل من الصويا صوي لتعطي لون و قدميها..
تقطع و توزع مع الخضار...و لا تنسو السلطة
وبالهنا والشفا
الطبخ العربي والعالمي
منتديات الطبخ
مواضيع اخرى
http://forum.stop55.com/166427.html
http://forum.stop55.com/173502.html
http://forum.stop55.com/150752.html
http://forum.stop55.com/149707.html
http://forum.stop55.com/149875.html